USA saatkond kutsub ründelennukite maandumist vaatama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründelennukid on ka varem Jägala-Kärevete maanteel maandumist harjutanud.
Ründelennukid on ka varem Jägala-Kärevete maanteel maandumist harjutanud. Foto: Mattias Tammet/Õhtuleht

Täna kell 10:00-16:30 on  Harjumaal asuv  Jägala–Käravete maanteel (km 5,9-8,5) õhuoperatsioonide läbiviimise tõttu liiklusele suletud. USA saatkond kutsub huvilisi harjutust kaema.

Läbipääs on tagatud kohalikele elanikele, operatiivsõidukitele. Kohalikud elanikud ja operatiivsõidukid ei pääse läbi ainult juhul, kui lennukid on just õhuoperatsioone teostamas. Ümbersõit korraldatud Aruvalla–Jägala, Raasiku–Anja ja Anja teede kaudu. Teekond pikeneb 9 km.

USA saatkond teatab oma Facebooki lehele, et lennukite maandumist on võimalik vaatama tulla.

«Tulge ja vaadake NATOt tegutsemas! Kui Te ei jõudnud eelmisel aastal vaatama #USA ründelennukite maandumist #Eesti maanteele, siis neljapäeval, 10. augustil on selleks järgmine võimalus,» seisab postituses. Kui ilm lubab, siis harjutavad Marylandi Rahvuskaardi õhujõudude lennuüksuse A-10 lennukid Jägala-Kärevete maantee laiendusel (tee number 13) järsult maandumist. «Olge kohal kell 9 hommikul ja teid juhatatakse korraldajate poolt eraldatud parkimisalale harjutust jälgima,» kirjutab saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles