Kohus ei vabastanud väljapressijat ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus ei lasknud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vabadusse meest, kes sai väljapressimise eest tingimisi vanglakaristuse, hiljem sattus aga uimastite omamise eest reaalselt trellide taha.

Kohus nõustus prokuröri seisukohaga, mille järgi pole Aleksei Pomozovi vabastamine põhjendatud, kuna ta on korduvalt karistatud ning juba korra ennetähtaegselt vabadusse pääsedes sooritas uue kuriteo. Ka kriminaalhooldaja ei pooldanud Pomozovi vabastamist.

Sarnasele otsusele jõudis kohus ka mullu sügisel, kui samuti oli arutlusel Pomozovi tingimisi vabadusse lubamine.

Harju maakohus karistas 2008. aasta augustis Pomozovit ja tema ülemust, OÜ Suur Vürst juhti Sergei Batjaikinit suures ulatuses grupilise väljapressimise eest nelja-aastase vangistusega. Kuna süüasi lahendati lühimenetluses, vähenes meeste karistus kahe aasta ja kaheksa kuuni, samuti leidis kohus toona, et neile võib karistuse määrata tingimisi.

Pomozov ei asunud siiski õiguskuulekale teele ning jäi peagi vahele suure koguse uimastitega. Samuti tabas politsei ta purjuspäi autoroolist. Nii saatiski Harju maakohus ta mullu märtsi alguses vanglasse, mõistes talle koos väljapressimise eest kandmata karistusosaga kolme aasta, kahe kuu ja 27 päeva pikkuse vangistuse.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kutsus Batjaikin oma tuttava firmaomaniku mahitusel võlausaldaja Maksimi 2007. aasta 28. augustil oma õigusbüroose Tallinnas Raua tänaval. Seal ähvardas Batjaikin Maksimi püstoliga ning Pomozov pesapallikurikaga, et too allkirjastaks paberi, mille järgi olevat Batjaikini klient talle 2,7-miljonise võla tasunud.

Kuna Maksim kartis oma elu pärast, allkirjastas ta nõutud dokumendi. Pärast õigusbüroost pääsemist läks Maksim aga keskkriminaalpolitseisse ning väljapressijad peeti kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles