Päevakangelased – londikandjad!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siniseks värvunud Fien.
Siniseks värvunud Fien. Foto: Inari Leiman

Täna on rahvusvaheline elevandipäev. Alates keskpäevast saab elevanditornis elevandijutte kuulata ning elevante, neid tänapäeva suurimaid maismaa-asukaid, aedikutes tegutsemas ja elevandijäätist limpsimas jälgida.

Kell 18 toimub samas kohvikuõhtu, kus elevantide varjupaikadest ja sealsest elust kõneleb zoosemiootik Laura Kiiroja, kes on töötanud Tais Elephant Nature Parki varjupaigas. Kohvikuõhtule tuleb eelnevalt registreeruda.

Et elevandipäevaks kenad välja näha, võtsid Fien ja Draay neljapäeval savivanne. Kui Fien sattus nii hoogu, et oli pea üleni sinine, siis Draay tegi endale vaid näomaski ja tõmbas silmaümbrused siniseks.

Möödunud reedel Pärnumaalt Õnnekivi talust loomaaeda saabunud kihnu maalammaste põlistõug on end laste loomaaias kenasti sisse seadnud ning nüüd uudistavad nad rahulikult möödujaid. Eriti uudishimulik on noor musta karva utt Kilti, kes seisatajaid alati esimesena üle tuleb vaatama. Kõige umbusklikum on valge saarik Scarletty. Laiguline Libelle ja jäär Luis hoiavad karja kenasti koos.

Nüüd, kus neitsikuretibu on suuremaks sirgunud, kolisid kurgedega aedikut jagama kümme sini-paabulindu. Tublisti on kasvanud ka lumekakupojad, pisike kaelusmangabei ja teisedki tänavu ilmavalgust näinud loomalapsed.

Reede varahommikul sündis rusket karva alpaka.

Loomaaia haljastuses oli abiks viimane vahetus rahvusvahelisi vabatahtlikke. Siin töötasid Tšehhist, Jaapanist, Koreast, Ukrainast ja Prantsusmaalt pärit noored.

Tuleval kolmapäeval on keskkonnahariduskeskuses viimane klassikakolmapäev: Wolfgang Amadeus Mozarti, Imre Kálmáni, Giacomo Puccini jt loomingut esitab sopran Kristina Vähi, klaveril saadab Riina Pikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles