SKAIS2 loomine neelab veel kümme miljonit eurot

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi ühe olulisema ja mahukama IT-lahenduse, sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi SKAIS2 edasiarendus kulgeb endiselt üle kivide ja kändude – selle valmimine lükkub viis aastat edasi ja eelarve kasvab kümne miljoni euro võrra, lisaks otsustas riik üle parda heita ka seni töid teinud tarkvaraettevõtte.

Seni on megaprojekti elluviimisel sotsiaalkindlustusameti partnerid olnud Soome tehnoloogiahiiu Tieto Eesti üksus ja kohalik, endiste pangatöötajate loodud arendusettevõte Icefire. Kuigi juulis 2014 asusid firmad arendustöid koos tegema, loobus Icefire poolel teel ning tegelikuks vastutajaks jäi Tieto.

Nüüd otsustas riik lõpetada lepingu ka Tietoga ja kuulutada välja uue hanke, mille eeldatav maksumus on kümme miljonit eurot ja ajaline maht neli aastat. Seni on riik maksnud partneritele arenduste eest ligi viis miljonit eurot ja tööde tähtaeg kukkus juba 2016. aasta lõpus. Tietoga sõlmiti mullu siiski täiendav kokkulepe teha arendustöid edasi kuni 2018. aasta juulini, kuid nüüd öeldakse see lepe üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles