Politsei müüb keskkonnaseire lendudeks ostetud kopteri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaseire lendudeks kasutatakse Eestis kopterit Enstrom 480B.
Keskkonnaseire lendudeks kasutatakse Eestis kopterit Enstrom 480B. Foto: Wikipedia.org

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) on otsustanud maha müüa keskkonnaseire lendudeks soetatud kopteri, et kasutada sellest saadavat raha seirelennuki ostmiseks.

Politsei pressiesindaja Olja Kivistiku sõnul otsustati kopter maha müüa, kuna oli vaja raha seirelennuki ostmiseks. «Uue seirelennuki soetamisel arvestab PPA kõiki võimalusi. Kuna eelarve on pingeline, siis üheks puudujäägi osaliseks katmise võimaluseks on kopteri Enstrom 480B müük,» sõnas Kivistik.

Ta lisas, et Enstrom 480B on ühe mootoriga lennuvahend ja selle ohutu lennuulatus piirdub maismaa ning rannikualaga. «Võrreldes lennusalga kasutuses olevate Leonardo AW139 tüüpi kopteritega on Enstrom 480B oluliselt väiksem ja vähem võimekas,» ütles Kivistik. Samuti saab maismaa vaatluslendude tegemiseks kasutada lennusalga Cessna C-172R tüüpi väikelennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles