Galerii: Prooviabielu-Liisa peksjad mõisteti tingimisi vangi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna tingimisi vangi Svetlana ja Andrei, keda süüdistati tõsielusaatest «Prooviabielu» tuntud Liisa peksmises.

Mõlemad süüdistatud nõustusid asja lahendamisega kokkuleppemenetluses. Selle kohaselt tunnistati Svetlana (30) täna süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja tema karistuseks määrati 10 kuud vangistust. Seda aga ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane aasta jooksul toime uut kuritegu.

Andrei (38) süüdistus aga ei hõlmanud vaid üht kuriteoepisoodi. Kaks nädalat pärast tõsielustaari peksmist lasi ta uuesti rusikad käiku. Sedakorda oli ohvriks meesterahvas.

Kokkulepe kohaselt tunnistati Andrei mõlemas episoodis süüdi ja tema karistuseks määrati ühe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus. Karistust ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane aasta ja kaheksa kuu jooksul toime uut kuritegu.

Katseaja jooksul peab Andrei hoiduma alkoholist ja käima kriminaalhooldaja juures.

Lisaks peavad mõlemad tasuma menetluskulud, mille tasumine jagati ära 12 kuu peale. Ka esitas Liisa tsiviilhagi, mis rahuldati ja nii peavad mõlemad rusikakangelased Liisale tasuma kumbki 74,44 eurot.

Tanklas läks peksuks

Tõsielusaatest «Prooviabielu» tuntud Liisale tulid märtsi alguses Tallinnas asuvas bensiinijaamas kallale temale võhivõõrad inimesed. Nimelt sai politsei 4. märtsi öösel väljakutse Tammsaare teel asuvasse bensiinijaama, kus oli toimunud kaklus. Kuna Häirekeskusesse laekus info, et sooritatud on ka lask, said politseinikud kõrgema prioriteediga väljakutse. Loe veel.

Kella 3.50 ajal sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid eest turvatöötajad, kes osustasid 54-aastasele mehele, kes oli väidetavalt sooritanud lasu õhku. Kontrollimisel selgus, et tegu oli taksojuhiga.

Esialgsetel andmetel oli ta sõidutanud kliendi, 25-aastase naisterahva, Tammsaare tee Statoili. Kui ta oli kliendi kohale toonud, märkas mees, et naisele tulid kallale 30-aastane ja 44-aastane naisterahvas. Kui taksojuht läks kaklust lahutama, ründas teda ühe naisterahva 37-aastane meestuttav ja lõi taksojuhti. Sellepeale jooksis mees oma sõiduki juurde ja võttis välja gaasipadrunitega relva ning tegi hoiatuslasu õhku.

Sündmuskohale saabunud politseinikud viisid kõik osapooled politseijaoskonda, kus viidi läbi esmased menetlustoimingud ning võeti osapooltelt ütlused. 

Saaremaalt pärit Liisa rääkis loo kohta toona, et oli läinud sõbrannadega pärast Eesti Laulu sõbrannadega pubisse. Kui pidu läbi, liikus Liisa taksoga Statoili, et natukene kehakinnitust võtta. Järjekorras tekkis aga väidetavalt vene keele tõttu sõnelus, mis lõppes peksuga. Liisa ütles siis, et ta on otsekohese ütlemisega, kuid siiani pole see taolisi tagajärgi toonud.

«Ma tõukasin vastu, mis mõttes ta mind togib, ja seda mis sai edasi, ma ei osanud isegi unenäos näha... Ma sain lihtsalt molli!» kirjeldas Liisa pärast intsidenti.

Prooviabielu-Liisa päev pärast peksu.
Prooviabielu-Liisa päev pärast peksu. Foto: Erakogu
Prooviabielu-Liisa peksti nädalavahetusel jõhkralt venelaste poolt läbi
Prooviabielu-Liisa peksti nädalavahetusel jõhkralt venelaste poolt läbi Foto: Erakogu

Tänasele maakohtu otsusele saavad osapooled 15 päeva jooksul esitada apellatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles