Välismaa kasuperedes üles kasvanud liibanonlased otsivad juuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni kodusõja (1975-1990) aastatel lapsendati Liibanonist vähemalt 10 000 last, kellest paljud nüüd oma juuri otsivad.
Liibanoni kodusõja (1975-1990) aastatel lapsendati Liibanonist vähemalt 10 000 last, kellest paljud nüüd oma juuri otsivad. Foto: Bilal Hussein/AP/Scanpix

Dida Guigan oli vaid kaks nädalat vana, kui tema vanemad sõjast räsitud pealinnas Beirutis lapsest loobuda otsustasid – nii sai temast üks tuhandetest Liibanoni kodusõja ajal kasvanud lastest, kes sattus välismaal kasuvanemate hoole alla.

Nüüd, täiskasvanuna kulutas ta üheksa aastat oma liibanonlasest pärisema otsimisele, kuid leidis ta lõpuks vaid tunnise autosõidu kaugusel asuvast Šveitsi külast.

Oma bioloogilist ema on püüdnud üles leida paljud Liibanoni kodusõja ajal ära antud lapsed. Nende otsinguid raskendavad aga nii bürokraatia kui ka vanemate tava teadlikult jälgi segada, et olnu jääkski minevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles