Rannamäe: pantvange hoitaksegi tavaliselt kaua kinni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekaa org Liibanonis
Bekaa org Liibanonis Foto: Raigo Pajula

See, et seitse Eesti ratturit on üle kolme nädala kadunud, ei ole veel mingi märk ega tähenda midagi, sest pantvange hoitaksegi kaua, ütles laupäeval Liibanonist naasnud ERRi uudistetoimetuse välistoimetuse juht Aarne Rannamäe.

«Hoitakse nii, et vesi, mis vahepeal vahutama lõi, muutub vaiksemaks ja nii on lihtsam õiendada neid asju, see ei tähenda iseenesest veel midagi,» rääkis Rannamäe saatele «Ringvaade» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul ei saa öelda, et eestlaste otsimine oleks praegu samas seisus kui ligi kolme nädala eest, mil ta Liibanoni sõitis, väga palju on tegutsetud välistamise meetodil ning kuna läbi kammiti küla-küla haaval, võib arvata, et tõenäoliselt eestlasi Liibanonis enam ei ole, vaid nad on kusagil mujal, märkis Rannamäe.

«Kas see kusagil on Süürias või Iraanis, ei tea, Lähis-Ida on suur ja lai, ärapeitmise kohti on palju,» nentis ta.

Rääkides põhjustest, miks röövituid senini leitud ei ole, ütles välistoimetuse juht, et araabiamaailma rahutuste tõttu on režiimidel ja eriteenistustel praegu vaja tegelda palju rohkemaga kui seitsme eestlase otsimisega, teine põhjus on aga see, et röövi motiivid on ebaselged ja siiamaani ei saa keegi aru, kas tahetakse raha või plaanitakse esitada poliitilisi nõudmisi, kõk see kokku annabki selle, et mehed on leidmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles