Rulapark kampaania südames (1)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored valijad
Noored valijad Foto: Vabariigi valimiskomisjon

Oma kodukoha valla- või linnavolikogu valimisel saavad oktoobris esimest korda hääletada ka 16- ja 17-aastased, keda on kokku pisut üle 24 000. Märkimisväärse hulga potentsiaalsete häälte nimel tehakse sotsiaalmeediakampaaniat ja lubatakse ekstreemspordiparke, kuid kõik poliitikud noori valima ei õhutagi.

«Poliitikuil tuleb leida kuldne kesktee koolist kooli käimise ja kampaania üleüldise eiramise vahel,» ütles projekti «Noor valimisvalvur» liige Joosep Kään, kes on praegu veel 15-aastane, kuid oktoobris juba valimisealine.

«Noortele võib küll Vakra ja #sotsid rohkem silma jääda, aga mina seda väga tõsiselt ei võta,» ütles Kään, kes jälgib kogu valimisprogrammi. «Selline lähme-lammutame-romulaid-reklaam (mis Kääni sõnul viitab Keskerakonna Tallinnas võimult viimisele – K. K.) ei ole see, mille järgi ma poliitikuid volikokku valin.» Kääni sõnul teab Vakra, kuidas noortega suhelda, ent on kohati muututud naeruväärseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles