Koosmeele preemia pälvisid Kadri Ibrus ja Imbi Paju

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Paju
Imbi Paju Foto: Margus Ansu

Avatud Eesti Fondi 15. Koosmeele preemia laureaadid on Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus ning sõltumatu ajakirjanik, kirjanik ja filmitegija Imbi Paju.

Tänavune Koosmeele auhind tõstab esile üksikisikuid või ühendusi, kes on oma tegude ja sõnavõttudega aidanud kaasa erinevate ühiskonnagruppide teineteisemõistmisele ning juhtinud avalikkuse tähelepanu Eesti riigi arengu kitsaskohtadele.

Kumbki laureaat saab preemiaks 2000 eurot ning Marje Üksise graafilise lehe «Avanemine».

Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus on järjepidevalt kirjutanud sisukaid artikleid sotsiaalselt tundlikel teemadel ning toonud rambivalgusesse Eesti ühiskonna varjatud mured, aidates sellega haavatavate sihtgruppide häält kuuldavamaks teha.

Preemia teine laureaat Imbi Paju on uurinud, jäädvustanud ja kajastanud Eesti ajaloo valupunkte ning edendanud samateemalisi diskussioone nii eesti kui vene kogukonnas üle Eesti.

Oma tegevusega on Imbi Paju pälvinud ka laialdast rahvusvahelist tähelepanu.

«Nii Kadri Ibrus kui Imbi Paju näevad Eesti ühiskonna rõõme ja muresid mitmetasandiliselt, oma tegutsemisvaldkonnast kaugemale. Nende mõlema looming ja tegemised on heaks tõestuseks sellest, kuidas tundlikku materjali saab suhtuda empaatiliselt, minetamata faktitäpsust ja kõrvaltvaataja pilku,» tunnustas Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam tunnustust.

Avatud Eesti Fond lõi Koosmeele auhinna 1997. aastal eesmärgiga avaldada lugupidamist neile, kes on oma tegevusega aidanud kaasa avatud ühiskonna kujunemisele nii Eestis kui mujal, samuti Eestis elavate inimeste üksteisemõistmisele ja ühise tuleviku-Eesti ehitamisele.

Varasemate Koosmeele preemia laureaatide ning preemia ajalooga saate tutvuda AEF-i koduleheküljel: http://www.oef.org.ee/koosmeel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles