Urmas Tooming: turismipolitsei alustab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik


Mupo ei väsi, vaid võtab endale aina ülesandeid juurde. Jääpurikad on selleks korraks kadunud ning lumi ja libedus kõnniteedelt sulanud – nüüd otsivad väsimatud mupolased endile Tallinnas järgmisi väljakutseid.
Uus ülesanne ongi leitud. Või käis selle hoopis välja vastne abilinnapea Kalle Klandorf, kes peab ka ennast kuidagi näitama. Nimelt hakkab ilmselt juba mais Tallinnas tööle turismipolitsei. Mupo patrullid hakkavad kahekaupa jalutama vanalinnas, Toompeal ja kesklinna sadama piirkonnas, et vajadusel välisturistidele abi osutada.

Idee pole ju paha – mida rohkem on linnas abivalmis vormis mehi ja naisi, seda parem turistidele. Ja võib-olla tõuseb nii ka Tallinna prestiiž välismaalaste silmis, sest nad saavad koju minnes rääkida, kuidas Eesti pealinnas saab mundrimeestelt teed ja muud infot küsida.

Ainuke hell koht on Klandorfi sõnul see, et kust leida piisavalt võõrkeeli kõnelevaid inimesi. Mupos neid napib. Tummahammast aga pole mõtet saata turiste abistama. Abilinnapea loodab, et aja jooksul probleem siiski laheneb.

Ilmselt peavad uute mundrimeeste ja -naistega linnapildis arvestama ka taskuvargad. Nendegi tegevus muutub keerulisemaks. Mupo pikanäpumeestega aga üksinda suurt midagi ette võtta ei saa, sest vastav pädevus neil puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles