Riigikogus moodustati jälle erikomisjone ja parlamendirühmi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsed riigikogu liikmed oma uue töökohaga tutvumas.
Vastsed riigikogu liikmed oma uue töökohaga tutvumas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogus asutati Eesti-Albaania, Eesti-Hollandi ja Eesti-Leedu parlamendirühm ning kolm erikomisjoni.

Eesti-Albaania parlamendirühma kuulub 7 liiget, esimeheks valiti Igor Gräzin ning aseesimeheks Peep Aru.

Eesti-Hollandi parlamendirühm on 18-liikmeline, esimeheks sai Imre Sooäär ning aseesimeheks Aadu Must.

Eesti-Leedu parlamendirühma kuulub 14 liiget, esimees on Ester Tuiksoo ning aseesimees Jaan Õunapuu.

Põhiseaduskomisjon otsustas algatada erikomisjone moodustavad eelnõud riigikogu põhiseaduskomisjon otsustas oma tänasel istungil algatada eelnõud, millega moodustatakse riigieelarve kontrolli erikomisjon, korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon.

Põhiseaduskomisjoni ettepaneku kohaselt on eelnõude esimene lugemine kavas teisipäeval, 3 mail ja teine lugemine ning lõpphääletus neljapäeval, 5. mail.

Eelnõud jõustuvad  peale nende allakirjutamist riigikogu esimehe poolt.

Põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste annab eelnõud riigikogule üle homme, kolmapäeval, 20 aprillil.

Vastavalt algatatavale eelnõule kuuluvad põhiliikmena riigieelarve kontrolli erikomisjoni Arto Aas, Annely Akkermann, Margus Hanson, Kajar Lember, Inara Luigas, Priit Sibul, Mihhail Stalnuhhin ja Neeme Suur, ning nende asendusliikmed Aivar Sõerd, Liisa-Ly Pakosta, Urve Tiidus, Urve Palo, Lembit Kaljuvee, Toomas Tõniste, Kadri Simson ja Indrek Saar.

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni kuuluvad põhiliikmena Rein Aidma, Andres Anvelt, Kalev Kotkas, Lauri Laasi, Meelis Mälberg, Erki Nool, Aivar Riisalu ja Andrus Saare, ning asendusliikmena Kalev Lillo Jaak Allik, Rein Randver, Priit Toobal, Lauri Luik, Kaia Iva, Tarmo Tamm, ja Reet Roos.

Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liikmed on vastavalt Peep Aru, Kalev Kallo, Väino Linde, Aadu Must, Heljo Pikhof, Marko Pomerants, Indrek Raudne ja Jaan Õunapuu, ning nende asendusliikmed Kalle Jents, Peeter Võsa, Rait Maruste, Kalle Laanet, Karel Rüütli, Peeter Laurson, Andres Herkel ja Eiki Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles