Kataloonia püsib peamise terroripiirkonnana 1995. aastast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia piirkondliku korrakaitsejõu Mossos d'Esquadra liikmed kevadel Sabadellis kümne džihadisti vahistamisega lõppenud missioonil.
Kataloonia piirkondliku korrakaitsejõu Mossos d'Esquadra liikmed kevadel Sabadellis kümne džihadisti vahistamisega lõppenud missioonil. Foto: MANU FERNANDEZ / AP / Scanpix

Nii Barcelona kui ka kogu Kataloonia piirkond torkab Hispaanias silma islamiäärmuslaste keskmisest vilkama tegutsemise poolest.

Hispaania esimene islamist vahistati 1995. aastal Barcelonas, kui kätte saadi Alžeeria Relvastatud Islamigrupi (GIA) liige. Rühmitus, millesse ta kuulus, oli tihedalt seotud tolleks ajaks vaid seitse aastat tegutsenud Al-Qaedaga.

Kataloonias on alates sellest ajast vahistatud rohkem kui kolmandik kõigist Hispaanias tabatud islamistidest. Samal ajal, kui on kasvanud Hispaanias vahistatud islamiradikaalide koguarv, on järjest suurenenud ka riigi kirdeprovintsist pärit islamistide osakaal tabatute hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles