Soomlased hakkavad kopteriga Narva-Jõesuusse tööle käima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coterline hakkab Soome ettevõtete juhte Ida-Virumaalt otse Helsingisse lennutama.
Coterline hakkab Soome ettevõtete juhte Ida-Virumaalt otse Helsingisse lennutama. Foto: Mihkel Maripuu

Kui seni sõitsid Soome ettevõtte juhid Ida-Virumaale tööle laeva ja mikrobussiga, siis järgmisel esmaspäeval tuuakse nad Helsingist Narva-Jõesuusse kopteriga.

Esimene lend väljub järgmisel esmapäeval kell 10 Helsingist ja peaks Narva-Jõesuusse jõudma 45 kuni 50 minutiga, rääkis Copterline'i juht Tõnis Lepp Postimees.ee'le. Teiseks lennupäevaks kujuneb ilmselt reede.

Lepa sõnul on tegemist Ida-Virumaal tegutseva Soome ettevõtte juhtkonnaga, kes seni sõitis nädalavahetuseks koju mikrobussiga ja läbi Tallinna.

Esialgu on Copterline'il olemas kokkulepe seeria tellimuslendude tegemiseks, mille arv pole aga veel teada. «Kõik sõltub sellest, kui suurt regulaarsust me suudame pakkuda, sest kui Tallinnas on meil oma maandumisplats koos navigatsiooniseadmetega, siis Narva-Jõesuus on olemas vaid koht, kuhu maanduda,» selgitas ta.

Narva-Jõesuus ja Helsingi vahel hakkab lendama 12-kohaline Agusta Westland AW139, sama kopteriga tehakse ka tavalisi liinilende.

Lepa sõnul pole nendelt varem sellist regulaarset tööle- ja kojulendu tellitud. «Tavaliselt tellitakse siis, kui minnakse golfi mängima, jahti pidama või muidu vaba aega veetma, aga n-ö töölistebussi tellimust, kuigi jah, nii ei saa päris öelda, sest tegu on juhtkonnaga, pole varem olnud,» lisas ta.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormäe sõnul tekkis idee uue liini avamise kohta ühel kohtumisel Narvas tegutsevate soomlastest ettevõtte juhtidega, kes viimase paari aasta jooksul on sinnakanti tööle tulnud.

«Sellel kohtumisel tuligi kõneks, et hea oleks omada Soome ja Ida-Eesti vahel mingit kiiremat transpordiliini, ettevõtete juhid kurtsidki, et jube raske on nädalavahetuseks peredeni jõuda,» rääkis ta Postimees.ee'le.

Samal kohtumisel osalenud Narva-Jõesuus asuva Meresuu spaa tegevjuht Tarmo Bachman pakkus välja, et neil omakorda oleksid kliendid, kes tahaksid sama liini kasutades Helsingist Eestisse tulla.

«Siis sündiski idee, et tšarterlend toob reede õhtul varakamad puhkajad siia nädalavahetust veetma ja samas viib ettevõtete juhid koju ning esmaspäeva hommikul siis vastupidi,» selgitas Noormägi.

Noormägi väitel on nende tšarterlendudega seotud ka Narvas tegutsev Soome ettevõte Hiab, kes on üks Copterline'i osanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles