Arvepettuste skandaal sai järje sotsiaalkindlustusametis (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui kevadel räägiti arvepettustest haigekassas, siis nüüd teatas pettustest sotsiaalkindlustusamet, kui tuvastas kontrolli tulemusel ebakõlasid 63 inimesele mõeldud abivahendite tehingutes suurusjärgus 32 000 euro ulatuses.

Sotsiaalkindlustusamet palus «Aktuaalse kaamera» vahendusel anda endast märku inimestel, kellel on tehingu õigsuses kahtlusi ja inimesed haarasid initsiatiivi. Kokku kontrolliti kaheksa abivahendiettevõtte tehinguid 2016. aasta algusest kuni tänavu 31. märtsini, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Nelja arve kohta oleme saatnud materjalid politsei- ja piirivalveametisse, ühe osas oleme lõpetanud lepingu ja seitsme osas kaheksast oleme teinud leppetrahvid kogusummas ligi 25 000 eurot ja selle ühe ettevõtte osas tagasinõude ligi 12 000 euro osas,» selgitas sotsiaalkindlustusameti sotsiaalteenuste osakonna juhataja Raivo Piiritalo «Aktuaalsele kaamerale».

Petuskeemis näitas ettevõte sotsiaalkindlustusametile, et ortoosid on konkreetse inimese jaoks valmistatud, tegelikult oli aga tegemist masstoodanguga, mis hinnalt palju odavam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles