Läänemaa kooli tabas haiguspuhang

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuemõisa lasteaed-algkool.
Uuemõisa lasteaed-algkool. Foto: kaader Reporter.ee videost

Läänemaal Haapsalu külje all asuvas Uuemõisa lasteaed-algkoolis on võimust võtmas haiguspuhang.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo peaspetsialist Kai Raska ütles, et nädalavahetusel alustati 12 Uuemõisa kooli lapse haiglaraviga, vahendab Reporter.ee.

«Haigestunute vanus on kahest aastast kuni üheksani ja haigestunud on ka üks õpetaja,» täpsustas Raska.

Uudistesaate «Reporter» kaameratele jäid kooli uksed suletuks ja direktor keeldus kommentaaridest. «Reporteri» andmeil haigestus esimene laps 13. aprillil ja paari päeva jooksul lisandus haigestunuid nii palju, et kohalik arst võttis ise terviseametiga ühendust, kahtlustades salmonelloosi. Praeguseks on «Reporterile» teadaolevalt haigestunud üle 20 inimese, kellest 19 on lapsed.

Võimaliku salmonelloosi tekkepõhjusi uurib terviseamet. «Arvatavasti on tegu toidutekkelise nakkuspuhanguga,» ütles Kai Raska. «Kas selleks on salmonelloos, on praegu vara öelda, labori tulemused selguvad paari päeva jooksul.»

Raska sõnul tarbiti lasteasutuses nii linnuliha, sellest valmistatud hakkliha kui munatoite. «Veterinaar- ja toiduameti järelevalveinspektorid on võtnud toiduproove,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles