Kosovos peeti kinni endine Tallinna Televisiooni saatejuht (10)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodion Denissov.
Rodion Denissov. Foto: facebook.com

Kosovos peeti kolmapäeval kinni endine Tallinna Televisiooni saatejuht Rodion Denissov. Põhjuseks tõid võimud ajakirjandusliku tegevuse kallutatuse, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Koos Denissoviga peeti kinni tema abikaasa Vera ja Läti kodanikust ajakirjanik Juri Aleksejev telekanalist RTVplus.

Denissov ütles ERR-ile, et politsei esindajate sõnul olevat nad moonutanud fakte ja kujutanud ohtu Kosovole, täpsemalt ta süüdistusi siis kommenteerida ei soovinud.

Tallinna Televisiooni juhi Revo Raudjärve sõnul ei tee Denissov TTV-s saateid juba mitu kuud. «Tema saatesari lõpetas maikuus ning ei jätku enam Tallinna Televisoonis,» ütles Raudjärv. Samuti ei ole TTV juht kursis sellega, mis väljaandele Denissov Kosovos töötas.

Uudisteportaal Dijalogin.tv kirjutas, et arreteeritud olid venemeelsed välismaalased, kes levitasid Kosovo-vastast propagandat. Ajakirjanike grupp arreteeriti pärast intervjuu salvestamist Parteši linnapea Dragan Nikoliciga.

Pärast vahi alt vabanemist rääkis Denissov venekeelsele ERR-ile, et seltskond oli teel Serbiasse, kui võimud nad järsku kinni pidasid. Ära võeti kõik isiklikud asjad koos telefonidega, lubamata neil konsulaati helistada.

Denissovi sõnul hoiti neid kinni kuus tundi psühholoogilise surve all. «Meile öeldi mingeid kohalikke nimesid, mida ma ei teadnud, püüdes niimoodi mingisugust seost leida,» rääkis ta. Tema sõnul ei keelatud neil Kosovosse tagasi tulla, kuid hoiatati, et järgmisel korral oodatakse neid juba käeraudadega.

Denissovi kinnitusel polnud arreteerimise põhjuseks venemeelne propaganda, vaid neid süüdistati hoopis sotsiaalmeedias Kosovo monumentide pihta loobitud lugupidamatutes kommentaarides. Oma Facebooki leheküljel kirjutas Denissov: «Vot niisugused koletised seisavad üle terve Kosovo.»

Pärast seda kui kohalikud võimud nad Serbiasse välja saatsid, kirjutas Denissov Facebooki, et temaga on kõik korras: «Suurte pingutustega, aga saime vabadusse. Me oleme juba Serbias. Aitäh, et olemas olete!»

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles