Päästeamet koristas ööpäeva jooksul teedelt paarkümmend puud

Agnes Saik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Puid on viimase ööpäeva jooksul kõige rohkem teele kukkunud Lõuna-Eestis, Virumaal on murdunud puude tõttu liiklust reguleerima tulnud ka konstaabel.

Täna kella 11 ajal läksid päästjad Iisaku-Alajõe maanteele maha langenud puid eemaldama. Kohale jõudes nägid nad, et mõlemad sõidurajad on kolme kukkunud puu tõttu kinni. Kohale tuli ka piirkonna konstaabel, kes reguleeris päästjate tegutsemise ajal liiklust. Päästjad eemaldasid takistuse 12 minutiga.

Eile kella 22 ajal sai häirekeskus teate, et Jõhvi linna Puru teel takistab liiklust sõiduteele kukkunud puu. Jõhvi päästekomando päästjad nägid kohale minnes, et takistus oli pimedas halvasti nähtav ja lõikasid puu mootorsaega tükkideks. Vähem kui 17 minutiga oli puu teelt eemaldatud.

Lõuna päästekeskuse päästjad läksid puid teelt eemaldama 12 korral, kuid nad leidsid puid ka sündmuskohale minnes ja sealt ära tulles. Suurematest liiklusseisakuid Lõuna päästekeskusele teada olevat neil olnud ei ole.

Kokku on päästeametile teatatud 19 maha teele kukkunud puust. Ida päästekeskus on eile õhtust saadik saanud viis teadet, Põhja-Eestis on neid olnud kaks ja Lääne-Eestis pole teatatud ühestki teele langenud puust.  

Puude eemaldamine käib üldjuhul mootorsaega ja kiiresti. Tükkideks lõigatud puud pannakse tavaliselt tee äärde, kirjeldab Lõuna päästekeskuse esindaja. Kauem võib minna siis, kui puu on kukkunud elektriliinidele, sest siis peavad elektrikud elektri välja lülitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles