Taavi Aas: mina usaldan Aivar Toomperet

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas - praegune Tallinna linnapea kohusetäitja ja Keskerakonna linnapea kandidaat.
Taavi Aas - praegune Tallinna linnapea kohusetäitja ja Keskerakonna linnapea kandidaat. Foto: Tairo Lutter

Tallinna tegevlinnapea Taavi Aasa hinnangul pole midagi imelikku selles, et munitsipaalpolitsei amet otsustas Ruja kontserdi ajal valestiparkijaid mitte trahvida.

Postimees kirjutas täna, et mupo juht Aivar Toompere keelas patrullidel otse keelumärkide all parkinud sadakonna Ruja fänni trahvimise, kuna tegemist olevat isamaalise üritusega. Kinni pargitud kodutee üle kaevanud kohalikul elanikul soovitati aga autonumbrid ise kirja panna ja mupole saata. Kusjuures, juba järgmisel päeval sai viis samade keelumärkide all parkinud masinat mupolt trahvi, nagu keelumärk eeldakski. Eelmise õhtu sajad rikkujad aga mitte.

Postimees uuris seepeale Taavi Aasalt (KE), kas ta peab õiglaseks olukorda, kus kontserdi ajal ei trahvita, aga kui järgmisel päeval keegi samas kohas pargib, saab tema trahvi, sest parajasti pole toimumas isamaalist kontserti.

Lisaks uurisime, kas mupol on õigus otsustada, millal tehakse märgi eirajatele trahvi ja millal mitte ning kas isamaalise kontserti toimumine on linnapea hinnangul piisav põhjus rikkujate karistamata jätmiseks.

«Postimehe toimetus on viimasel ajal muutliku meelega, sest kui eelmisel nädalal oli lehes teemaks, et munitsipaalpolitsei on liiga jõuline, siis nüüd on etteheiteks, et on liiga pehme,» sõnas Taavi Aas kirjalikus kommentaaris.

«Mina usaldan Aivar Toomperet,» lisas Aas. «Ta mõistab, et suurürituste käigus on prioriteet korra ja inimeste võimalikult sujuva liikumise tagamine ning trahvid on vaid korra tagamise vahendiks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles