Eesti sünnipäeva auks toimub Riias suurejooneline BMX-võistlus

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordne võistlusväljak Riia kesklinnas näeb välja selline.
Seekordne võistlusväljak Riia kesklinnas näeb välja selline. Foto: Simple Session toimkond

Talviti Tallinnas toimuv ekstreemspordifestival Simple Session korraldab laupäeval, 26. augustil Riia kesklinnas suurejoonelise BMX-võistluse Simple Summer Session. Võistlus on pühendatud Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisele ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale

Riia kesklinnas asuva Vabadussamba jalamile kerkib 800-ruutmeetrine võistlusväljak, millel asuvad mõõtu võtma nii maailmas tuntud BMX-ratturid kui ka Baltimaade tõusvad tähed. Pargiehitustööd juba käivad.

Võistlused toimuvad BMX Freestyle Park ja Street kategoorias ehk pargi- ja tänavasõidus ning oma võimaluse saavad ka rulatajad, kelle jaoks toimub väljakul parima triki võistlus. Pealtvaatajatele on sündmus tasuta.

Nimekamatest võistlejatest on Riias oma oskusi näitamas mitmed maailma BMXi koorekihti kuuluvad sportlased: teiste seas X-mängude mitmekordne võitja Daniel Dhers (Venetsueela) ning BMX Freestyle MMi hõbe Kostya Andreev (Venemaa). Samuti näeb oma parimaid trikke näitamas Simple Sessionitel ja paljudel teistel maailma mainekatel võistlustel silma paistnud trikirattureid: nimekirjast leiab sellised tegijad nagu Felix Prangenberg (Saksamaa), Daniel Tünte (Saksamaa), Jack Clark (Suurbritannia) jpt.

Baltimaad on võistlusel esindatud eelmistel Simple Sessionil silma paistnud parimate tegijatega. Eestlastest on park-distsipliinis võistlemas Roomet Säälik, Talis Viirpalu, Sander Saard ja Arto Arukuusk, tänavasõidus pürgivad võidule Andres Lainevool, Martti Lainevool, Enrico Orobko ja Chris Patrick Tilk.

Simple Summer Sessioni Baltikumi parimad lunastavad endale automaatselt kutsed talvisele Simple Sessionile, mis toimub 3.–4. veebruaril 2018 Saku Suurhallis.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ja EV100 programm kestab 2017. aasta juulist kuni 2018. aasta lõpuni ning kavas on enam kui 150 sündmust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles