Ida prefektuuri ametnikku kahtlustatakse sugulise teo toimepanekus alaealise suhtes (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

24. augustil pidasid sisekontrollibüroo ja Ida prefektuuri lastekaitsegrupi ametnikud kinni politseiniku, keda kahtlustatakse noorema kui 18-aastase isikuga sugulise iseloomuga teo toimepanemises, kasutades selleks oma mõjuvõimu. 

Politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra kinnitab, et sellistesse rikkumistesse suhtutakse väga tõsiselt. «Iga politseiametnik teenib Eesti rahvast ja oma ametipositsiooni kuritarvitamine on üks tõsisemaid rikkumisi. Koostöös Ida prefektuuri kriminaalbürooga teeme kõik endast oleneva, et juhtumi üksikasjad võimalikult kiiresti välja selgitada ja materjal prokuratuurile üle anda,» lisas Raul Vahtra.

Ametnik esitas lahkumisavalduse.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadusliku sätte alusel, mis käsitleb inimese tahte vastaselt temaga sugulisse vahekorda astumist, kui tegu on suunatud alaealise vastu, ent samas ei ole tegemist vägistamisega.

 Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur ja viib läbi PPA sisekontrollibüroo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles