Apteegid tahavad juurdepääsu tervise infosüsteemile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervis
Tervis Foto: Pm

Eesti Apteekide Ühendus ei ole rahul tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise väljatöötamiskavatsusega, kuna see ei anna apteegiteenuse osutajatele ligipääsu tervise infosüsteemi (TIS).

Sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas märgib ühendus, et ainsa esmatasandi tervishoiuteenusena on TIS-ga liidestamata apteegiteenuse osutajad. Eelnõu väljatöötamiskavatsus ei selgita ka, miks või millal on kavas apteekidele liidestus infosüsteemiga tagada.

«Kokkuvõtvalt läheb apteegisektori TIS-ga liidestumise võimaluse puudumine antud kava raames vastuollu nii WHO tungivate soovitustega, OECD ja Euroopa Komisjoni soovitustega, riigi enda varasemate arengukavade ja rakenduskavadega ning apteegisektori osapoolte korduvate palvetega,» märkis ühendus.

«Sel põhjusel palume antud väljatöötamiskavatsuse alusel koostatavas eelnõus näha ette ka apteegisektori liidestumise võimalus tervise infosüsteemiga eesmärgipärases ulatuses,» lisas apteekide ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles