Automaadivalanguga mehe tapnu karistus jääb jõusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Aastaid tagasi Viljandimaal Võhmas baarikakluse järel vastase tapnud mehe üheksa-aastane vanglakaristus jääb jõusse, sest riigikohus ei võtnud täna tema kaitsja kaebust arutusele.

Vandeadvokaat Toomas Alp vaidlustas riigikohtus oma kaitsealuse Heigo Maimjärve (33) suhtes veebruaris Tartu ringkonnakohtus langetatud otsuse, millega jäeti tema süüdimõistmine ja karistamine muutmata, vahendab ERR Uudised.

Advokaat tahtis Maimjärve süü ümberhindamist provotseeritud tapmiseks, kuid ringkonnakohus ei pidanud seda põhjendatuks.

Süüdistuse järgi tekkis Maimjärvel 2001. aasta 7. aprilli õhtul sünnipäevapeol tüli 29-aastase Ivariga ning kuna Maimjärv jäi kakluses alla, läks ta järgmisel päeval Ivari ukse taha ja tappis ta automaadivalanguga.

Pärast roima varjas Maimjärv end Hispaanias, kus ta pandi narkokuritegude eest vangi ning eelmise aasta märtsis andsid Hispaania ametivõimud ta Eestile üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles