Motodeltaplaani õnnetuse põhjustas tõenäoliselt konstruktsiooni purunemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Kivimäe näitas eile oma motodeltaplaani, mida ta hoiab Harjumaal Piibe raja lähedases angaaris. Vaatamata oma heade sõpradega juhtunud traagilisele õnnetusele ei plaani ta hingelähedasest harrastusest loobuda ning võtab ka täna ette õhusõidu.
Ants Kivimäe näitas eile oma motodeltaplaani, mida ta hoiab Harjumaal Piibe raja lähedases angaaris. Vaatamata oma heade sõpradega juhtunud traagilisele õnnetusele ei plaani ta hingelähedasest harrastusest loobuda ning võtab ka täna ette õhusõidu. Foto: Liis Treimann

Aastaid motodeltaplaanidega ehk ülikerglennukitega lennanud hobilendur Ants Kivimäe peab seda endiselt kõige turvalisemaks lennuvahendiks.

«See ei olnud piloodi viga. Mul on tunne, et mingid trossid rebenesid, aga ma täpselt ei tea,» ütles kogenud lennuentusiast eile päev varem Raplamaal kahe inimese elu nõudnud traagilise õnnetuse kohta.

Pühapäeva õhtul Kuusiku lennuvälja lähedal metsa surnuks kukkunud 58-aastane mees, kes deltaplaani juhtis, ja kaassõitja, samuti elu kaotanud 39-aastane naine, olid Kivimäe sõbrad. Tema sõnul kuulusid hukkunud sõpruskonda, kes suviti hea ilmaga üksteisel motodeltaplaaniga külas käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles