Video: Postimees käis motodeltaplaaniga lendamas (2)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hobilendur Ants Kivimäe on motodeltaplaanidega ehk ülikerglennukitega lennanud juba seitseteist aastat. «Kui ma lendan, siis ma tunnen, et ma elan ja olen vaba,» kirjeldas Kivimäe tunnet, mis teda maa ja taeva vahel hõljudes valdab.

Kui sisetunne ei ütle midagi, läheb Kivimäe lendama. Kui sisetunne aga koputab, jääb lend katki. «Võtan seda kui kaitseingli märguannet,» ütles Kivimäe, kes lendab ainult ilusa ilmaga.

Turbulentside vältimiseks lendab ta kas õhtuti või hommikuti. «See on ebameeldiv, kui turbulentseid hakkavad sind nagu lepalehte loopima,» ütles Kivimäe.

«Ma ei lenda kunagi ühel ja samal kõrgusel, ühest ja samast ilmakaarest, päiksenurk on teine – ma näed oma koduküla iga kord teisiti,» ültes Kivimäe, «sellest ei ole võimalik tüdineda».

Pühapäeva õhtul Kuusiku lennuvälja lähedal metsa surnuks kukkunud 58-aastane mees, kes deltaplaani juhtis, ja kaassõitja, samuti elu kaotanud 39-aastane naine, olid Kivimäe sõbrad. Tema sõnul kuulusid hukkunud sõpruskonda, kes suviti hea ilmaga üksteisel motodeltaplaaniga külas käivad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles