Kaitsevägi laseb ümber ehitada 31 Norrast ostetud soomukit (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norrast ostetud soomukikere.
Norrast ostetud soomukikere. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseinvesteeringute keskus kuulutas välja hanke möödunud aastal Norrast ostetud soomusmanöövervõime toetusmasinate ümberehitamiseks.

Hanke raames tellitakse 31 soomustransportööri ümberehitus ning kuue masina remont ja hooldus. Lisaks sellele sõlmib kaitseinvesteeringute keskus kuni seitsmeks aastaks elukaare toetuse raamlepingu, millega kindlustatakse 37 soomuki hooldus ja remont ning varuosade tarned ümberehituse käigus paigaldatud seadmetele ja süsteemidele.

Hankelepingu kestus on 31 kuud, hanke eeldatav maksumus on 30 miljonit eurot, teatas kaitseinvesteeringute keskus.

Kaitseministeerium ostis möödunud aastal Norrast 37 jalaväe lahingumasina CV-90 korpust, et need Eesti kaitseväe vajaduste kohaselt ümber ehitada. Pärast ümberehitust antakse soomukid Scoutspataljoni käsutusse, kus nad hakkavad täitma erinevaid juhtimis- ja toetusülesandeid.

Rahvusvahelise väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetluses saavad osaleda kõik huvitatud isikud. Hanke esimese faasi eesmärgiks on välja selgitada ettevõtted, kes kvalifitseeruvad hanketingimustele. Kvalifitseerunud firmadele edastatakse hankedokumendid, kus on kirjas konkreetsed ümberehitustööd. Taotluste esitamise tähtaeg on 28. september.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles