Eesti tüdruk, kes oli Malta peaminister (3)

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis Tallinnas: Eestis suvepuhkusel olles näitas Helene Brit Hololei (vasakul) sõpradele Eestit. Pildile kutsus ta inglise-śoti perest pärit Rheanna Nobbsi,kellega nad on sõbrustanud väikesest peale. Eesti pealinnas pani neid imestama õhtune tänavate tühjus, Narvas aga oodanuks nad, et mõlemal pool Eesti-Vene piiri on rohkem sõdureid.
Augustis Tallinnas: Eestis suvepuhkusel olles näitas Helene Brit Hololei (vasakul) sõpradele Eestit. Pildile kutsus ta inglise-śoti perest pärit Rheanna Nobbsi,kellega nad on sõbrustanud väikesest peale. Eesti pealinnas pani neid imestama õhtune tänavate tühjus, Narvas aga oodanuks nad, et mõlemal pool Eesti-Vene piiri on rohkem sõdureid. Foto: Eero Vabamägi

Malta peaminister oleks ilmselt pikalt luksunud, kui teadnuks, et ühes europealinna rahvusvahelise kooli rollimängus võeti ta kohalt maha ja väikest saareriiki asus juhtima Helene Brit Hololei – esimene eestlane, kes käinud algusest lõpuni, eelkoolist lõputunnistuseni läbi Euroopa kooli Brüsselis.

Et eestikeelset õppesektsiooni Brüsseli Euroopa koolides 2004. aastal veel polnud, läks Helene Brit Hololei ingliskeelsesse klassi ja õppis emakeelt võõrkeelena. Ometi sujus koolistart Brüsselis ja liiati veel inglise keeles kuidagi iseenesest ning valutult. «Mul polnud alguses mingeid hirme. Ma ju ei teadnud, mida karta,» nendib juulis Euroopa kooli lõpetanud Helene Brit. Ta teab, et neile lastele, kes varem juba Eesti koolis käinud, on kohanemine kindlasti raskem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles