Sitsi tänava elanikud avaldasid meelt süstlavahetuspunkti vastu

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sitsi 28 kortermaja elanikud avaldasid sotsiaalministeeriumi ees meelt plaani vastu rajada süstlavahetuspunkt nende majja.

 «Meie, Sitsi 28 elanikud, oleme kindlad, et suure elumaja esimene korrus ega hoov on väga vale koht süstlavahetuse ja narkomaanidele mõeldud keskuse jaoks ja ei nõustu Sotsiaalministeeriumi ja TAI plaaniga mitte mingil juhul,» seisis pöördumises.


Tallinna Kopli noortemaja õppealajuhataja Milvi Israel rääkis, et juba praegu on paljud huviringis käivate laste vanemad öelnud, et süstlavahetuspunkti rajamine tähendaks seda, et nemad võtavad oma lapsed asutusest ära. «Meie kahe maja vahel on 150 meetrit ja tahes-tahtmata peavad kõik huvikooli lapsed tulema sellest majast mööda,» rääkis noortemaja õppealajuhataja. Samuti valmistab Israeli sõnul lastevanematele muret pimedama aja saabumine, kus lapsed viibivad õhtuni noortemajas ning ei oska hinnata seda, mis nende ümber toimub.

«Sellises kohas on lubamatu avada süstlavahetuspunkti,» märkis Israel. Ta tunnistas, et narkomaania küüsis vaevlevad inimesed vajavad muidugi abi, ent sellele tuleks leida mingisugune teistsugune lahendus.

Kuna süstlavahetuspunkti avamine Sitsis aitab piikonnas turvalisust tõsta, siis otsustas Tervise Arengu Instituut ja sotsiaalministeerium täna, et süstlavahetuspunkti avamise ettevalmistused Sitsi 28 kortermajja jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles