Sillamäel hukkus liiklusõnnetuses rattur

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäel suri ülekäigurajal autolt löögi saanud naine.
Sillamäel suri ülekäigurajal autolt löögi saanud naine. Foto: Politsei

Eile sai Sillamäel surma rattur, kes ei andnud teed peateel liikunud autole.

Eile, 30. augusti hommikul toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Sillamäel, kus 82-aastane jalgrattur sai autolt löögi. Naine toimetati haiglasse, kus ta samal õhtul suri. 

Õnnetus juhtus kella 9.30 ajal Tallinn-Narva maantee ja M. Rumjantsevi tänava ristmikul, kus kõnniteelt peateele keeranud jalgratturile sõitis otsa sõiduauto Seat, mille roolis oli 42-aastane naine. Jalgrattur sõitis teele kohas, kus on reguleerimata ülekäigurada, kuid hetkel ei ole teada, kas naine soovis teed ületada või edasi mööda maanteed sõita. Õnnetuse tagajärjel jalgrattur kukkus ning ta toimetati haiglasse, kus ta hiljem suri. 

Õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb liiklusohutusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud inimese surm. Menetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru Ringkonnaprokuratuur. 

Ida prefektuuri operatiivjuht Joel Alla avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele. Ta tuletas meelde, et  jalgratturil on kohustus sõidutee ületamisel või peateele välja sõites veenduda oma manöövri ohutuses. Ratta seljas ülekäigurajal teed ületades tuleb arvestada, et eesõigus on autojuhil. Selleks, et ülekäigurajal eesõigust omada, tuleb teed ületada jalgsi, ratas käekõrval. «Kindlasti ei tohi ka siis sõiduteele tormata, vaid peab veenduma selles, et autojuht on teid märganud ning annab teed,» lisas Joel Alla.

Jalgratturil ei olnud peas kaitsekiivrit. Sõiduauto juht oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Ta liikus Narvast Tallinna suunas. 

Tänavu on Eesti teedel liikluses hukkunud 34 inimest, neist esimene jalgrattur. Möödunud aastal hukkus liikluses viis jalgratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles