Tallinna lasteaedades jääb osa mudilasi tasuta toidust ilma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn lubab lasteaias põnnidele tasuta süüa anda.
Tallinn lubab lasteaias põnnidele tasuta süüa anda. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinn kehtestab tasuta lasteaiatoidu alates 1. septembrist, ent väljastpoolt Tallinna lasteaeda käivate laste pered, kes pealinna sissekirjutatud pole, peavad toidu ikka oma taskust kinni maksma.

Tallinna linnavalitsuse kava kohaselt hakkavad pealinna lasteaaiad koolieelikutele tasuta süüa andma alates 1. septembrist, ning ehkki otsust selle kohta õigeks ajaks vastu võtta ei jõuta, kehtestatakse see tagasiulatuvalt, kirjutab ERR uudised. Kõikidele lastele tasuta toidu õigus aga ei laiene.

Nii näiteks peavad toidu oma taskust kinni maksma nende laste vanemad, kelle järeltulija ei ole Tallinna sisse kirjutatud. Tallinna ümberkaudsetest valdadest käib pealinna lasteaedades tänavu umbes 715 last.

Lisaks peavad rahakotti pisut kergendama nende laste vanemad, kelle päevahoiud pakuvad kallimat toitu kui linna kehtestatud hüvitatav määr, keskmiselt 35 eurot lapse kohta kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles