Kolmas hoiatus viis erialade sundsulgemiseni (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroakadeemia õpperuumid Tondi kasarmutes.
Euroakadeemia õpperuumid Tondi kasarmutes. Foto: Sander Ilvest

Osa sel suvel heauskselt Euroakadeemiasse kandideerinud tudengeid tabas hiljuti külm dušš: pikalt vindunud puudused lõppesid 1. septembri eel haridusministri käskkirjaga, mis võtab kõrgkoolilt ära kahe eriala õpetamise õigused.

Tänane avaaktus pisut üle 600 tudengiga Euroakadeemia õppehoones Tallinnas Tondil tuleb varasematest üsna erinäoline. Kui igal sügisel on saalis seisnud ka paarkümmend uut rahvusvaheliste suhete tudengit ja sama palju ärijuhtimise magistrante, siis nüüd jäid nende erialade ihalejad viimasel hetkel pika ninaga.

Nimelt kirjutas haridus- ja teadusminister Mailis Reps päev pärast Euroakadeemia sisseastumisvestluste algust augusti keskel alla käskkirjale, et uusi tudengeid ei tohi neisse õppekavagruppidesse enam võtta. Tegu on Eestis esimese juhtumiga, kus osa rakenduskõrgkooli õpetamisõigustest sel moel tühistatakse. Ka põhjus on proosaline: puudused õpetamisel on nüüdseks kestnud liiga kaua ja kummi ei saa enam venitada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles