Arvo Pärt pälvis Tallinna vapimärgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vapimärk.
Tallinna vapimärk. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu otsustas anda Tallinna vapimärgi kui linna kõrgeima tunnustuse helilooja Arvo Pärdile.


Maailmakuulus helilooja Arvo Pärt pälvis Tallinna vapimärgi maailmakultuuri rikastanud mitmekülgse loomingulise tegevuse eest, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Mullu 75. sünnipäeva tähistanud helilooja looming on talletatud enam kui 80 laserplaadile ning kuulub paljude väljapaistvate interpreetide ja muusikakollektiivide repertuaari. Arvo Pärdile vapimärgi andmise taotluse esitas linnapea Edgar Savisaar.

Vapimärk antakse heliloojale kätte Tallinna päeval, 15. mail linna aukodanike pidulikul koosviibimisel Tallinna raekojas.

Alates 1997. aastast on Tallinna vapimärgi pälvinud 18 silmapaistvat kultuuri- ja ühiskonnategelast. Vapimärgi senised kavalerid on muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ja Veljo Tormis, presidendid Lennart Meri ja Arnold Rüütel, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar, ajakirjanik Urmas Ott, Eesti vabadusvõitluse ajaloo ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija Jüri Uppin, lastekirjanik Ellen Niit (Kross) ning teatrimees Eino Baskin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles