Kes õpetaks Pakri lapsi? (2)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janete-Kristell(vasakult), Janar, Gregor, Kerstin, Katrina ning Jasser ja Johann-Kristen (istuvad ees) hetk pärast Kurkse sadamasse randumist. Edasi viis tee kiiresti lillepoodi ja aktusele.
Janete-Kristell(vasakult), Janar, Gregor, Kerstin, Katrina ning Jasser ja Johann-Kristen (istuvad ees) hetk pärast Kurkse sadamasse randumist. Edasi viis tee kiiresti lillepoodi ja aktusele. Foto: Liis Treimann

Eile, 1. septembri varahommikul tegi Katrina Allikmaa Väike-Pakri saarelt  mureliku kõne: «Meil jääb kogu ettevõtmine katki! Selle tuulega me ei pääse kuhugi, lubatakse kuni 17 meetrit sekundis.» Tema tütar Janete-Kristell (8) peaks koos naabripoisi Gregor Allveega (8) minema Paldiski põhikooli esimesse klassi.

Koolitee tähendab, et esmalt tuleb sõita traktoriga Pakri paadisadamasse, sealt üle väina Kurksesse ning lõpuks autoga koolimajja. Kauaoodatud päev on käes, aga nüüd ähvardab tormine meri kõik untsu ajada. «Meretagune värk, ei saa kunagi kindel olla,» lõpetab Allikmaa kõne.

Kella kümne paiku on tuul veidi vaibunud ning Janete-Kristelli isa Janar Allikmaa, endine mereväelane, otsustab Pakri lapsed ikkagi paadiga aktusele sõidutada. Allikmaad võtavad kaasa ka kuueaastase Johann-Kristeni. Gregori ema Kerstin Allvee pakib kaasa veel kuueaastase Jasseri. Kahte viimast ootab koolitee ees järgmisel aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles