Tallinn tänas 16 inimest teenetemärgiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teenetemärk.
Tallinna teenetemärk. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu otsuse järgi omistatakse tänavu Tallinna teenetemärk 16 silmapaistvale ja teenekale inimesele.

Linnale osutatud eriliste teenete eest tunnustuse pälvinute seas on nii teadlasi, kultuuri- ja majandustegelasi, ajakirjanikke kui ka kauaaegseid linnaametnikke.

Arhitekt Andres Alver saab Tallinna teenetemärgi linnaruumi kvaliteeti parandanud objektide projekteerimise eest, Hele-Maire Braun aga kauaaegse tulemusliku töö eest Tallinna esmatasandi arstiabi korraldamisel ning Lilia Gontšarenko aktiivse koostöö eest vältimatu sotsiaalabi korraldamisel.

Heraldik Priit Herodes pälvis tunnustuse hindamatu panuse eest Tallinna sümbolite ja aumärkide kujundamisel, Rudolf Kiviking linnakodanike kõrgetasemelise ja kauaaegse teenindamise eest linnaliinide bussijuhina, Toomas Kookla kohusetundliku töö eest linnaasutuse Kristiine Sport juhtimisel ja arendamisel.

Telemees Toomas Lepp pälvis teenetemärgi Tallinna eluolu vahendamise ja jäädvustamise eest elektroonilises meedias, Toivo Luhats muusikalise tegevuse ja rahvakultuuri edendamise eest, ajakirjanik Ulla Länts aga aastatepikkuse Tallinna temaatika valgustamise eest Kuku raadios.

Jaanus Otsale omistati teenetemärk tallinlaste elukeskkonna parandamise, kultuuripärandi säilitamise ning elamistingimuste parandamise eest, muusik Valeri Petrov sai teenetemärgi kõrgkultuuri loomise eest Tallinnas, sotsioloog Iris Pettai aga kogukondade lõimimise ja sallivuse edendamise eest.

Teleajakirjanikud Aleksandr Zukerman ja Mihhail Vladislavlev on nüüdsest Tallinna teenetemärgi kavalerid linnaelanike teavitamise ja muukeelse elanikkonna ühiskonda lõimimise eest, Nikolai Tšurilin tulemusliku ühiskondliku ja pedagoogilise töö ning vene noorte Eesti ühiskonda lõimimise toetamise eest ning majandusteadlane Heido Vitsur pikaajalise koostöö eest Tallinna majandusprobleemide lahendamisel.

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja linnapea Edgar Savisaar annavad teenetemärgid värskelt tunnustatutele kätte Tallinna päeval,  15. mail linna aukodanike pidulikul koosviibimisel Tallinna raekojas.

Teenetemärk omistatakse Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Alates 1995. aastast on teenetemärgiga tunnustatud 178 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles