Mikser mõistis Põhja-Korea tuumakatsetuse hukka (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Tairo Lutter

Välisminister Sven Mikser mõistis hukka nädalavahetusel aset leidnud vesinikupommi katsetuse Põhja-Koreas.

«Olukord, kus keegi rikub oma rahvusvahelisi kohustusi ja ohustab maailma rahu ja julgeolekut, on lubamatu. Rahvusvaheline kogukond ei saa sellega leppida, kuid vajame ennekõike rahumeelseid lahendusi,» ütles Mikser.

Välisminister lisas, et Euroopa Liidul tuleb hoida ühtset poliitikat Põhja-Korea osas ning vajadusel karmistada ka sanktsioone eesmärgiga takistada Põhja-Korea edasist tuumarelvaarendust.

Mikseri sõnul on Põhja-Korea küsimust plaanis arutada ka täna Londonis Põhjamaade ja Balti riikide (NB8) kohtumisel Suurbritannia välisministri Boris Johnsoniga.

«Lisaks tõstatame selle teema ELi välisministrite mitteametlikul kohtumisel Tallinnas selle nädala teises pooles,» ütles Mikser.

Põhja-Korea viis laupäeval läbi oma ajaloo kõige võimsama tuumakatsetuse ning väidab, et on arendanud välja vesinikupommi, mida saab paigutada ka mandritevahelisele ballistilisele raketile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles