Pildid: Narva maantee surmalõik sai möödasõitu takistavad kummipostid (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeamet paigaldab Tallinna-Narva maanteele surmalõiguks kutsutud Aaspere–Haljala seitsmekilomeetrisele lõigule möödasõitu takistavad kummipostid.

Tegemist on liikluslahendusega, millega keelustatakse möödasõit ja eraldatakse vastassuunavööndi sõidukid teeteljel kummipostidega. Selle lahenduse eeliseks võrreldes keskpiirdega on võimalus teel hädapeatunud sõidukist mööduda ning ristmikud ja mahasõidud ei nõua erilahendusi, teatas maanteeamet.

Lisaks freesiti teeteljele põristid, tehti teemärgistustööd ning paigaldatakse liikluskorraldusvahendid.

Kummipostide paigaldus on otseselt seotud hiljuti vastu võetud rahvusliku liiklusohutusprogrammi eesmärgiga vähendada raskeid liiklusõnnetusi.

«Eesmärk on muuta tee liikluskorraldus selliseks, et ära hoida eksimusi möödasõidul või vastassuuna sõidurajale kaldumist ning eksimuse korral oleksid sellega kaasnevad kahjud võimalikult väikesed,» selgitab liikluskorralduse osakonna juhataja Jaan Tarmak.

Töid teostab KiirWarren.KL OÜ. Postide paigaldus algas eelmisel nädalal ning tööde plaanitud lõpptähtaeg on 8. september.

Aaspere-Haljala teelõigul on liiklusõnnetustes hukkunud 12 inimest. Teelõik on küll sirge, kuid künkliku profiili tõttu ei ole lõigul nõutavat pikinähtavust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles