Neli pagulasperet ületasid väljaspool Eestit viibimise tähtaja (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Septembri alguses sai neljal Euroopa Liidu rändekava raames Eestisse saabunud Süüriast pärit kvoodipagulaste perel täis väljaspool Eestit viibimise tähtaeg.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja sõnul sai septembri alguses väljaspool Eestit viibimise tähtaeg täis neljal perekonnal, kes saabusid Eestisse aprillis Kreekast.

Tähtaeg sai täis kahel Süüriast pärit neljaliikmelisel araablaste perekonnal. Mõlemad pered suunati elama Põlvasse. Ka sai väljaspool Eestit viibimise tähtaeg kahel Süüriast pärit kurdide perekonnal. Ühes peres on neli ja teises viis liiget. Mõlemad pered suunati elama Rakverre.

Seega on septembri alguse seisuga väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud 15 kvoodipagulaste perekonda ehk kokku 71 inimest. Lisaks neile ei viibi Eestis veel kaks kvoodipagulaste peret, kus kokku on kaheksa liiget. Need perekonnad ei ole ületanud 90 päeva piiri.

Eestist on ametlikult lahkunud ka üks Iraagist pärit perekond, kes sõitis vabatahtlikult tagasi kodumaale.

Euroopa Liidu rändekava raames on praeguseks Eestisse ümber paigutatud ja asustatud kokku 161 inimest.

Rahvusvahelise kaitse saajatel on õigus 180 päeva jooksul Euroopa Liidus reisida kuni 90 päeva. Selle ületamisel peatatakse peretoetuste maksmine. Samas pole neil teistes liikmesriikides võimalik töötada või toetust saada. Eestisse naasmisel on neil jätkuvalt õigus tugiisiku teenusele ning võimalus jätkata keeleõppega.

Eesti on Euroopa Liidu rändekava raames lubanud Kreekast ja Itaaliast ümber paigutada ning Türgist ümber asustada kokku 550 pagulast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles