Muhe krimimärul «Logani õnn» mõtlemisvõimet ei eelda

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: outnow.ch

«Logani õnn» on krimikomöödia, mida vaatama minnes võib ajud koju jätta. Kui olete seejärel õnnelikult kinosaalis istet võtnud, näete esimesed 40 minutit midagi, mis meenutab Rasmus Merivoo surematut teost «Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas». Tõsi, noore pere laenu eest ostetud bemmi asemel on kaks Ford Mustangi ja «karvaste» saunapeost on sujuvalt saanud baarikaklus.

Pärast seda, kui olete saanud liiga detailse (etnoloogi perspektiivist jällegi tänuväärse) ülevaate normaaljaotuskõvera alumisse otsa kuuluvate ameeriklaste trööstitust igapäevaelust, tuuakse mängu James Bo… Vabandust, Daniel Craig. Talle tehakse ülesandeks murda sisse rahahoidlasse, ja kuna ta kasutab selleks kummikommide, soola ja valgendi abi – ning tema kaasröövlid peavad seda pentsikuks –, saab vaataja Daniel Craigilt keemiatunni koos reaktsioonivõrrandiga.

Pärast seda, kui Craig koos kaasosalisega on viidud tagasi vanglasse ja autokastitäis raha politseile üles antud, lõpeb film õnnelikult – head, kes on ju tegelikult natukene pahad, saavad ikkagi hunniku pappi, mees, kes kaotas Iraagis käe, saab elektrilise tehisjäseme ning üksik peategelane leiab armastuse. Aga… nüüd te ju teate, mis filmis toimub. Mis tähendab, et kogu üllatus on ju rikutud?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles