Kristlased valmistuvad ülestõusmispühaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja Patrik Göransson.
Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja Patrik Göransson. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kirikukalendri järgi on täna vaikne laupäev ning kristlased valmistuvad homseks ülestõusmispühaks, mitmes luterlikus kirikus toimuvad hilisõhtused ja öised jumalateenistused.

Tallinna Rootsi-Mihkli kirik on üks luterikirikutest, kus kogudus täna enne keskööd kokku saab, Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja Patrik Göransson ütles, et Rootsis on olnud väga sarnased kombed kui Eestis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Vanasti, kui enamus olid maainimesed, siis alustati väga vara hommikul, aga nüüd, kui enamus elab linnades, siis tahetakse seal ka alustada juba öösel,» ütles ta, lisades, et vana kiriku kombe kohaselt saab ka noori ristida ja leeritada.

Kuigi Rootsi ja Eesti pühadetraditsioonid on sarnased, leidub ka erinevusi, näiteks ootavad Rootsi lapsed ülestõusmispüha hommikut, et viia sõpradele omatehtud kaart, milles on kommid. Kui sõber ukse avab, visatakse kaart üle ukse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles