Sisekaitseakadeemia Muraste krunt võib jääda avalikku kasutusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muraste kinnistu.
Muraste kinnistu. Foto: Raigo Pajula

Siseministeerium Harku vald ja Kaitseliit jõudsid reedel kokkuleppele, et ministeerium teeb rahandusministeeriumile ettepaneku võõrandada endine sisekaitseakadeemiale kuulunud Muraste baasi krunt tasuta Harku vallale, et vald annaks ala Kaitseliidule kasutada.

Võõrandamine ei puuduta krundil asuvat sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskust, mis tegutseb seal edasi ning jääb eraldiseisva kinnistuna siseministeeriumile, teatas ministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

«Mul on väga hea meel, et jõudsime ühisele arusaamale ja kui idee saab valitsuse toetuse, jääks Muraste avalikku kasutusse. Kaitseliidu ja valla ühisplaanis on palju noortele mõeldud riigikaitselisi tegevusi, aga isegi teenistuskoerte koolil on selles plaanis oma koht,» sõnas siseminister Andres Anvelt.

Harku vallavanem Kaupo Rätsepp kinnitas, et valla eesmärk on Muraste just Kaitseliidu kasutusse anda ning samuti on valla jaoks tähtis piirkonnas looduse ja roheala säilitamine.

«On hea tõdeda, et oleme teinud riigikaitse laia käsitluse praktika juurutamisel olulise sammu edasi. See on meeldiv pretsedent, kus saame öelda, et kohalik omavalitsus, siseministeerium ja avalik-õiguslik riigikaitseorganisatsioon suudavad ühiste eesmärkide täitmiseks kasutada olemasolevat taristut ja koordineerida ning sünkroniseerida oma tegevusi,» sõnas Kaitseliidu ülem Meelis Kiili.

Siseministeerium teeb rahandusministeeriumile ettepaneku Muraste krundil asuva piirivalvekooli, Tilgu tee ja rannaääre Harku vallale tasuta võõrandamiseks lähiajal. Lõpliku otsuse krundi tuleviku suhtes teeb valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles