Kaitseliidu juures alustab küberjulgeoleku mõttekoda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rikk
Raul Rikk Foto: SCANPIX

Kaitseliidu ülema juures moodustati küberjulgeoleku mõttekoda, mille eesmärgiks on ministeeriumite, nende allasutuste ja erasektori küberjulgeolekualase koostöö edendamine.

Mõttekoja tegevust korraldab kaitseliidu ülema küberjulgeoleku nõunik Raul Rikk, kelle sõnul soovivad nad leida ideid ja lahendusi, mis aitaksid küberjulgeolekuvõime tõstmiseks võimalikult hästi ära kasutada rahvuslikku potentsiaali

Riki sõnul kaasatakse mõttekoja aruteludesse eksperte erinevatest valdkondadest nagu julgeolek, tehnoloogia, haridus, õigus, rahvusvahelised suhted jne.

Mõttekoja tegevust finantseerib kaitseliit ning korraldab kaitseliidu ülema küberjulgeoleku nõunik, esialgu saadakse kokku kord nädalas. Mõttekoja tegevus on iseloomult vaba ning siduvate kohustusteta.

Reservmajor Raul Rikk on teeninud kaitseväes 15 aastat, sealhulgas infoturbe jaoskonna juhatajana, NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskuse ülema kohusetäitjana ja kaitseväe side- ja infosüsteemide väljaõppe- ja arenduskeskuse ülemana. Hetkel on ta
Trustcorp OÜ E-riigi ja küberjulgeoleku osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles