Tallinna linnamuuseumi direktori konkurss nurjus ootamatul põhjusel

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme esitletakse Tallinna Linnamuuseumis töötoa «The Anatomy of Couture» («Kõrgmoe anatoomia») tulemusi.
Homme esitletakse Tallinna Linnamuuseumis töötoa «The Anatomy of Couture» («Kõrgmoe anatoomia») tulemusi. Foto: Marina Pushkar

Tallinna kultuuriamet tühistas Tallinna linnamuuseumi direktori kohale korraldatud avaliku konkursi, kuna üks konkursi komisjoni liige saatis muuseumi siselisti info kandidaatide kohta.

Linnamuuseumi sekretär oli komisjoni liikmeid hoiatanud, et konkursil osalejate andmed tuleb hoida konfidentsiaalsetena ning neid mitte avaldada kolmandatele isikutele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tallinna kultuuriameti juhi Aini Härmi 8. septembri käskkirjast aga selgub, et üks komisjoni liige, Tallinna linnamuuseumi teadusdirektor Pia Ehasalu saatis konkursiga seotud materjalid edasi muuseumi siselisti.

Härmi sõnul rikkus Ehasalu sellega isikuandmete kaitse seaduse nõudeid, millega ei ole lubatud isikuandmeid töödelda isiku eelneva nõusolekuta. Tulenevalt eeltoodust otsustas Härm linnamuuseumi direktori ametikoha täitmiseks läbiviidava avaliku konkursi tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles