Kasuperede liidu esimene juht Andres   Siplane on üks neist, kes on praeguse olukorra pärast mures.  «Liiga paljud vanemliku hooleta lastest on hiljem sattunud hullumajja või vanglasse ega saa elus hakkama. Eestis on küll väga professionaalseid        ja hoolivaid kasuperesid, kuid on ka selliseid peresid, kuhu Siplase sõnul ei oleks tohtinud last anda. Kontroll on aga nõrk.
Kasuperede liidu esimene juht Andres Siplane on üks neist, kes on praeguse olukorra pärast mures. «Liiga paljud vanemliku hooleta lastest on hiljem sattunud hullumajja või vanglasse ega saa elus hakkama. Eestis on küll väga professionaalseid ja hoolivaid kasuperesid, kuid on ka selliseid peresid, kuhu Siplase sõnul ei oleks tohtinud last anda. Kontroll on aga nõrk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kasupere peaks vanemliku hoolitsuseta lapsele olema parem võimalus kui lastekodu, kuid alati see nii pole. On nii eksperte kui kasuvanemaid, kes möönavad, et senine süsteem on ummikusse jooksnud. Puudub toimiv tugisüsteem ja korralik järelevalve.

Kommentaarid
Copy