Vaata uuesti: tudengid pidasid öölaulupidu!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tudengipäevadele avaakordi andnud öölaulupidu tegi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul kummarduse kodumaisele muusikale, Eesti kultuurile ja isamaa vabadusele.

Esmaspäeval toimus Vabaduse väljakul traditsiooniline öölaulupidu, mis on Tallinna tudengipäevade üks olulisemaid sündmusi.

Öölaulupidu toimus Tallinna Tudengipäevade raames ning on sügiseste Tudengipäevade olulisim, EV100 pühendatud sündmus ning ühtlasi ka festivali avaüritus. Tegijate sõnul oli kontsert kummardus Eesti muusikale, kultuurile ja riigile.

Tudengite öölaulupidu Vabaduse väljakul
Tudengite öölaulupidu Vabaduse väljakul Foto: Madis Sinivee

«​Teeme üheskoos suure kummarduse VABADUSELE – vabale Eestile, kõikidele vabadele hingedele, loome- ja väljendusvabadudele ning suurelt unistamisele,» kirjeldasid korraldajad Facebooki lehel oma ettevõtmise ideed.

​Koos oleme vabad, sest vabadus on meie mõtteviis!

«Tule ja ole üks tuluke pääsukese inimkujundist Vabaduse platsil – nii aitad tähelepanu juhtida kõige suuremale väärtusele ehk vabadusele elada täpselt nii nagu süda suunab,» seisis üleskutses.

Muuhulgas juhiti kontserdiga tähelepanu ka heategevusprojektile, mille raames annetab Eesti edukaim moebränd Monton oma erikollektsiooni «Vabadus» iga eseme ostult 1 euro Margus Karu Sihtasutusele. Selle eesmärk on innustada lapsi ja noori suurelt unistama ning endale truuks jääma, andes välja iga-aastast tõukestipendiumit noorele talendile ning aidates kaasa vaimse tervise alasele teavitustööle.

Öölaulupeo kontsertkavas astusid lavale teiste seas solistid Ott Lepland, Rasmus Rändvee, Hardi Volmer ning ansamblid Vennaskond ja Põhja-Tallinn jpt.

Tudengite öölaulupidu Vabaduse väljakul
Tudengite öölaulupidu Vabaduse väljakul Foto: Madis Sinivee

​Öölaulupeo jäädvustas TTÜ Filmiklubi ning otseülekande tegi ETV2 ja Raadio 2. Järelvaadata saab SIIT.

Tallinna tudengipäevad kestavad 11.-15. septembrini ning tänavu on nende teema «Kodu on seal, kus olen mina».

Tudengipäevade prorgammi loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles