Abilinnapea Võrk: Lilleturu enampakkumine on loogiline lahendus (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on Viru tänava lilleturu kioskite rentimine enampakkumise korras loogiline valik, sest soovijaid on rohkem kui müügikohti. 

Viru tänava lilleturu kioskid lähevad pärast remonditöid rentimisele enampakkumise korras. See on tekitanud pahameelt praeguste rentnike hulgas, kelle jaoks pole rendihinnad viimase kolme ja poole aasta jooksul muutunud. Abilinnapea Võrgu sõnul on aga Tallinna Turgude poole pöördunud mitmed teisedki ettevõtjad, kes soovivad samuti konkureerida õigusele kaubelda Lilleturul.

Avalik enampakkumine on tema sõnul hea ja loogiline lahendus olukorras, kus soovijaid on rohkem kui müügikohti. «Ühtlasi selgub lillekioskite enampakkumise kaudu müügikohtade tegelik turuväärtus. Linnavara kasutamise eeskirjad eeldavad linna vara rendile andmist turuhinnas,» selgitas Võrk.

Lilleturu müüjate väidetele nagu poleks ulatuslik remont vajalik, vastas abilinnapea, et praegused müügikioskid valmisid enam kui 20 aastat tagasi ning seal ei ole nende käiku andmisest alates kapitaalset remonti tehtud.

Võrgu sõnul jääb kõigile senistele kioskite kasutajatele võimalus osaleda oktoobris korraldataval kioskite kasutusõiguse omandamise enampakkumisel. Konkreetsed kasutusõiguse tasud kujunevad enampakkumise käigus. Väljatöötatavad enampakkumise tingimused välistavad mõne lillemüügiettevõtja domineerimise Lilleturul.

Viru tänava lilleturu ehitustööd võtab ette hankekonkursi võitnud Tarrest LT OÜ ning tööde maksumus on 383,5 tuhat eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles