Fotod ja video: Viru hotelli trepijooksul selgus kõrghoone kuningas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18. korda toimunud Viru hotelli Kõrghoone kuninga võistluse võitis Pirita päästekomando päästja Denis Danilkin.

Kõrghoone kuninga tiitli võitnud Danilkin tõusis ligi 20-kilogrammise päästevarustusega hotelli 22-korrusele ajaga 2 minutit 01,81 sekundit.

Kõrghoone kuninga jooksu paremuselt teise aja saavutas Timo Laks ajaga 02:07,35. Võistluse kolmas oli Imre Tiitsaar ajaga 2:09,39.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimaks Tõrva Firefighters koguajaga 11:24,2.

Naiste võistkondlikus arvestuses võitis SKA Naiskond koguajaga 15:31,3.

Parim naisvõistleja oli Aveli Tättar ajaga 2 minutit 45,29 sekundit.

Kõrghoone kuninga tiitli nimel tuli liikuda ligikaudu 20-kilose päästevarustusega mööda treppe hotelli 22. korrusele. Päästeameti korraldatud võistlusest võtsid osa nii ameti töötajad kui ka koostööpartnerid. Päästjate tööga tulid tutvuma ja end jooksul proovile panema näiteks Viru hotelli meeskond, samuti Raivo E. Tamm, Daniel Levi Viinalass, Erik Orgu ja Tõnis Niinemets.

«Eesti kutselised ja vabatahtlikud päästjad tagavad igapäevaselt meie kõigi turvatunnet. Ette on tulnud olukordi, kus päästjad peavad tulekahju korral oma varustusega liikuma just kõrghoonetes, lifte kasutamata, trepijooksul nähtud kiirus ja professionaalsus ei jäta kahtlust – meil on ägedad inimesed,» sõnas võistluse peakorraldaja Tiit Umbsaar.

«Trepijooksust on saanud kena traditsioon, mis tavapäraste õppuste kõrval on hea viis harjutada koostööd päästeametiga ja anda päästjatele võimalus ohuolukorrata hajutada kõrghoones liikumist,» lausus Original Sokos Hotel Viru tegevjuht Klaus Ek.

Viimased kolm aastat on võistluse võitnud Pirita päästekomando päästja Imre Tiitsaar, kes on suutnud distantsi läbida vähem kui kahe minutiga ning osaleb ka sellel korral.

Kokku osales Kõrghoone kuninga jooksul 167 võistlejat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles