Polištšuk jääb vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Polištšuk
Vadim Polištšuk Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus ei vabastanud täna Vadim Polištšukki (62) ennetähtaegselt talle mõistetud üheksa-aastase vangistuse kandmisest.

Kohus arvestas Polištšuki mittevabastamise otsustamisel sellega, et tema toimepandud kuriteo asjaolud olid ülirasked ja selle tagajärjeks oli inimese surm. Kuriteo pani Polištšuk toime väga madalatel motiividel.

Samuti arvestas kohus Polištšukki iseloomustavate andmetega, mille järgi on tema käitumine ühiskonnas hinnatud kõrgohtlikuks. Tema puhul on maandamata ka uue kuriteo toimepanemise riskid, kuna kinnipeetav ei ole osalenud vangistuse ajal vastavates programmides.

Lisaks kohaldati Polištšuki suhtes enam kui viie aasta möödudes tema kinnipidamisest vanglas täiendavaid julgeolekuabinõusid, kuna ta ründas kaaskinnipeetavat.

Polištšuki ennetähtaegset vabastamist toetasid nii Tartu vangla kui ka kriminaalhooldaja, samuti tänasel kohtuistungil Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak ja kinnipeetava kaitsja vandeadvokaat Sirje Must. Prokurör leidis, et puuduvad seaduslikud alused, mis takistaks Polištšuki ennetähtaegset vabastamist.

Polištšuk tunnistati Tallinna linnakohtu 5. mai 2004 otsusega süüdi 1999. aasta oktoobris omakasu ajendil Mait Metsamaa tahtliku tapmise organiseerimises.

Talle mõistetud üheksa-aastase vangistuse kandmine algas 5. mail 2004 ja karistuse hulka arvati ka varem ärakantud kolme kuu ja kahe päeva pikkune eelvangistus. Polištšuki karistuse kandmise aeg lõppeks selle täielikul ärakandmisel 1. veebruaril 2013.

Polištšuk saab enne tema vangistusaja lõppu veel vähemalt ühel korral taotleda oma ennetähtaegset vabastamist.

Tänast kohtumäärust saab vaidlustada 10 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles