Karin Rask: Mulle meeldivad lood, mis esitavad vaatajale väljakutse

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Rask
Karin Rask Foto: Mihkel Maripuu

Sel sügisel on mitu head põhjust Karin Raskiga (38) lähemalt tuttavaks saada. Igal esmaspäevaõhtul astub ta meile elutuppa Evana uues, kõhedust tekitavas põnevussarjas «Nukumaja». Lisaks särab kahes valmivas teatritükis ning esitleb täiskasvanute kollektsiooni Kalamaja Printsessi moemärgi all.

Mõni inimene oleks justkui loodud kaugelt vaatamiseks – siis paistab ta imeline, hurmav ja huvitav, lähivaates aga kipub lummus hajuma ja sära tuhmuma. Teatrilavalt ja helendavalt areenilt leiab selliseid karaktereid eriti tihti… Karin Rask on eriline nähtus, sest temas keeb elu eredamaltki, kui ekraane ja dekoratsioone ette ei jää. Mida lähemalt vaatad, seda põnevamaks pilt muutub! Selles väikeses tõhusas tegelases on palju enamat kui haldjalikult habras figuur ja gretagarbolikult kaunid silmad: mägesid nihutavat energiat, spontaansust, kangust ja palju muudki. «Eks ma oma sisemaailmast leian ainet kõigi karakterite jaoks, keda kehastan. Kõigis meis on palju tahke, helgemaid ja tumedamaid,» ütleb näitlejanna.

Tihti peetakse Karinit kaunitariks, kes vaid hea välimuse tuules elust läbi hõljub ja ise eriti rassima ei pea. Kuid see on lausa ebaõigluse tipp! Karin on tegutseja, kes tahab kõigega just ise hakkama saada. Mis on aga ühtmoodi nii tuttavale kui ka võõrale, see on tema rõõm – selles suures naeratuses pole küll kübetki näitlejameisterlikkust, see lihtsalt ongi päris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles