Tallinna tänavapuhastusfirmadel olid töökad kevadpühad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapuhastus Tallinnas.
Tänavapuhastus Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Ajavahemikul 22.-25.  aprillini kogusid Tallinna kommunaalmeti lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad kokku  74,9 tonni olmejäätmeid, 544,2 tonni pühkmeid, tänavate ja ohutussaarte pesemiseks kasutati 1475 kuupmeetrit vett.

Tänavatel töötas keskmiselt 76 tänavapuhastusmasinat ning 69 heakorratöötajat koristasid ühissõidukite ootealasid ja korjasid prahti teemaa haljasaladelt.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et 1. maiks lõpetatakse Tallinna peatänavate kevadkoristus.

«Oleme töödega igati graafikus ning tänavate pesuga kesklinnas ja suurematel magistraalidel alustasime juba kaks nädalat tagasi,» ütles Sulg. Tema sõnul on jätkuvalt probleeme kinnistute valdajatega, kes ei ole siiani teinud kevadkoristust oma kruntidel ja nendega piirnevatel kõnniteedel ning sealt kandub prügi ka puhastatud aladele.

Mupo juht Monica Rand ütles, et kõnniteede heakorda kontrollides vaadatakse iga juhtumit eraldi. Juhul, kui kõnnitee puhastatakse kohe, siis piirdutakse suulise hoiatusega. Kui jutt ei aita, on munitsipaalpolitseil võimalik kasutada karmimaid meetmeid - hoolimatuid eraisikutest kinnistuvaldajaid on võimalik trahvida kuni 400 euro ja juriidilisi isikuid kuni 1300 euroga.

Alates 20. märtsist on Tallinna tänavatelt kokku kogutud  459,57  tonni olmejäätmeid,  5027,8 tonni pühkmeid ning tänavate ja ohutussaarte pesuks on kasutatud  5244,6 kuupmeetrit vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles