Kohus vahistas Rakvere politseijuhti pussitanud mehe

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kalda
Lembit Kalda Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus võttis pühapäeval prokuröri taotlusel vahi alla mehe, kes kahtlustuse järgi pussitas läinud reedel Rakvere politseijaoskonna juhti Lembit Kaldat tema enda kodus.

Viru ringkonnaprokuratuuri nõunik Mari Luuk ütles Postimees.ee´le, et 39-aastasele endisele politseiametnikule Ivarile esitati kahtlustus raske tervisekahjustuse tekitamises, millega kaasnes ka oht inimese elule. Süüdimõistmisel ootab kurjategijat sellise teo eest 4-12-aastane vanglakaristus.

Luugi sõnul tunnistas Ivar ülekuulamisel politseijuhi ründamist ning esialgseil andmeil oli põjuseks tema vallandamine politseist.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda sattus rünnaku ohvriks reede õhtul kella 21.30 ajal, kui teda pussitas tema koduukse taha ilmunud tuttav mees. Mitu torkehaava saanud Lembit Kalda viidi haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Arstide kinnitusel oli operatsioon edukas ning mehe seisund on stabiilne.

Ründaja lahkus esialgu sündmuskohalt, kuid ligi pool tundi hiljem andis purjus Ivar end ise politseile üles ning politsei pidas ta kinni ja paigutas kainenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles